Kikkeliskokkelis

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Numerot

Yksi tärkeimmistä askelista, jonka yksilö voi ottaa kohti täydellisempää, hyvinvoivaisempaa elämää, on luopua kaikkien numeroiden käytöstä. Nyky-yhteiskunta perustaa tiedonvälityksensä aivan liiallisesti numeroihin ja tilastoihin. Kun informaation vastaanottaja tajuaa, että viestissä on lukuja ja tilastoja, hän kokee itsensä fiksuksi ja analyyttiseksi, vaikka todellisuudessa hänen ymmärryksensä on perus tiiliskiven tasolla ja aivojen suorituskyky on äärikapasiteetilla pelkän hengittämisen takia.


Mitä vittua täällä tapahtuu?


Lyhyesti voidaan todeta että lukuja, todennäköisyyksiä ja tilastoja käyttävät ihmiset ovat harmaita ja he kärsivät seksuaalisesta kyvyttömyydestä ja liian pitkistä nenäkarvoista. Toisaalta taas henkilö, joka välttää numeroiden käyttämistä on menestyjä: sosiaalisesti viehättävä ja värikäs persoona jonka seksuaalista kyvykkyyttä voidaan mitata ainoastaan meganewtoneissa. Toisin sanoen hän on sekä hyvännäköinen, että erittäin kova panemaan.



Hakutulos sanalla "panomies" sivustolta nimeltä google.


Numerot ovat erittäin pirullisia ja maanpäälliset pikkusaatanat ovatkin keksineet seuraavanlaisia, elämää kuihduttavia tapoja käyttää niitä: tilastoiminen, todennäköisyyksien laskeminen, vertaaminen ja, vittumaisimpana kaikista, mittaaminen.



Tilastot

Tilastoissa on yleensä ongelmana se, että niitä niitä lukevat henkilöt, jotka eivät tajua hevonvittuakaan siitä, mitä ne tarkoittavat. Typerryttävän usein kuulee tai näkee tilastoja tulkittavan seuraavalla tavalla: 99 prosenttia henkilöistä, jotka kirjoittavat hyvinvointi- ja menestymisteemaiseen blogiin, ovat sairaita luusereita. 

Mitä tällaiset tilastot jättävät kertomatta on, että blogin pitäminen on raskasta ja kärsivällisyyttä vaativaa hommaa, jolloin aikaa ei jää perinteisen "menestymisen" ja "hyvinvoinnin" metsästämiseen. Ja jumalauta on se kumma, kun ei saa rauhassa tehdä sitä, mitä haluaa, vaan kaiken maailman tilastokeskukset ja äidit vittuilevat ja leimaavat samantien luuseriksi. Perkele!



Pää kiinni! Blogien kirjoittaminen on raskasta. Ja kyllä, mulla on housut jalassa.


Todennäköisyydet

Todennäköisyyksien laskeminen kannattaa jättää huoletta pois elämästäsi, mikäli haluat olla menestyjä. Toki kaiken maailman puoskarit ja pokerimiljonäärit väittävät, että kaikissa päätöksentekotilanteissa fiksu ihminen laskee todennäköisyyksien ja mahdollisten riskien kautta parhaimman mahdollisen valinnan. Tällä tavoin he voivat perustella kaikki päätöksensä järjellä ja logiikalla. Se, mitä nämä hupsuttelijat jättävät huomioimatta on, että maailma ei toimi todennäköisyyksien mukaan. Etenkin ihmisten laskemat todennäköisyydet ovat aina virheellisiä, sillä meidän havainnointikykymme on erittäin rajallinen.

Haluatko laskea todennäköisyyden sille, että kuolet tänään iltapalaksi syömääsi leipään? Fiksuna ihmisenä otit lähes kaikki mahdollisuudet huomioon ja sait tulokseksi viisi prosenttia. Mutta et kuitenkaan voinut aavistaa, että leivät eivät olleetkaan leipiä vaan portugalilaisia etana/alligaattorihybridejä, jotka olivat naamioituneet ruispuikuloiksi. Ja ikävä kyllä huomaat tämän vasta silloin, kun etagaattorit repivät keuhkojasi riekaleiksi. Ainoa asia, mitä kyseisellä hetkellä mietit, on tottakai todennäköisyyksien laskemisen petollisuutta.

Kuten kaikki menestyjät tietävät todennäköisyyksiä ei ole. Asioita joko on tai niitä ei ole. Kaikki on sataprosenttista. Mietitkö mitkä ovat mahdollisuutesi muuttua menestyjäksi? Nolla. Sillä sinä joko olet menestyjä tai et ole.

Menestymiseen kuuluu myös se, että tunnustaa aimmin tekemänsä virheet. Olen itsekin joskus aikoinani koittanut perustella tekemisiäni todennäköisyyksillä ja muunlaisella itsepetoksella. Ja itse asiassa päätösten tekeminen tuntui tällöin hyvin järkevältä ja oikeutetulta. Totuus kuitenkin valkeni minulle onneksi ennnemmin kuin myöhemmin: todennäköisyyksiä laskevat ainoastaan laiskat ihmiset, jotka eivät luota tunteisiinsa. Menestyjä luottaa tunteisiinsa aina täydellisesti.


Mulla on sellanen tunne, että sä oot luotettava kaveri. Jaa kakskymmentätonnia? Tottakai mä sijoitan sun bisnekseen sen verran.


Vertaaminen

Numerot luovat joillekin ihmisille myös illuusion siitä, että erilaisia asioita voi vertailla järkevästi keskenään. Esimerkiksi, joidenkin ihmisten mielestä on käytännöllistä vertailla autojen nopeuksia tai penisten pituuksia.

Tietyllä tavalla vertaaminen näissä tilanteissa on mahdollista, mutta menestyjä ymmärtää heti, miten yksipuolisen kuvan ihminen saa ainoastaan vertaamalla asioita. Ongelmana on, että vertailtaessa helposti unohdetaan taustalla vaikuttava tarina. Se, että jonkun nilkin Porsche kulkee noin 320 km/h nopeammin kuin minun vuodelta -94 oleva Toyota Carina, ei kerro sitä miten mukavalta ja nautinnolliselta Toyotan ajaminen tuntuu. Itse asiassa kyseinen Toyota voittaa persoonattoman Porschen kaikessa, minkä mittaamiseen ei tarvitse käyttää numeroita: historiassa ja.

Sama yksipuolisuus vaivaa myös penisten kokoja vertaillessa. Mahdollisesti 28 senttiä pitkä musta mamba saattaa olla näyttävämpi kuin oma 8 cm pitkä jäseneni. Mitä tällainen kokoon tuijottaminen jättää kertomatta, on että miten mukavalta ja nautinnolliselta pippelini ajaminen tuntuu. Itse asiassa kyseinen peenis voittaa persoonattoman jättiläiskäärmeen kaikessa, minkä mittaamisen ei tarvitse käyttää numeroita: historiassa ja.


Ei taida tuntua enää se koko niin tärkeältä vai mitä? Niinpä.



Mittaaminen

Viimeisimpänä asiana menestyjien tulisi unohtaa mittaaminen. Tiettyjen asioiden mittaaminen saattaa joissain tilanteissa olla perusteltua ja hyväksyttävää. Mutta yhden asian mittaaminen on menestyjälle aina turhaa: nimittäin ajan.

Kaikista ihmisen keksinnöistä ajan mittaaminen on typerin. Ajan takia toiset ovat aina myöhässä, toiset taas ajoissa. Kaikilla on koko ajan kiire. Aurinko nousee, aurinko laskee. Mikään ei kuitenkaan muutu. Ihmisiä ja asioita tulee ja menee.

Menestyjä tietää tämän ja pystyy hahmottamaan isomman kokonaisuuden. Kaikki asiat ja ihmiset ovat olleet täällä jo ikuisuuden ja ne myös tulevat olemaan. Asiat saattavat näyttää erilaiselta, mutta olemukseltaan ne pysyvät samoina. Mennyt, nykyhetki ja tulevaisuus ovat kaikki yhtä. Ja niin olemme mekin.

Tämän takia menestyjä ei koskaan, ikinä, milloinkaan elä elämäänsä numeroita seuraten.

Peace.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti