Kikkeliskokkelis

torstai 8. toukokuuta 2014

Thunderdome


Todellinen menestyjä näkee tulevaisuuteen. Hän osaa ennustaa tulevat trendit ja tapahtumat mukauttaen toimintansa niiden mukaiseksi. Hän on aina askeleen edellä muita.
Menestyjä

Rakas Menestysblogin lukija. Sinä olet vielä nuori ja vasta menestyjän matkasi alussa. Lyhyt oppimäärä menestystä, jonka olet imenyt sisääsi blogimme kautta ei todennäköisesti ole vielä antanut sinulle kykyä ennustaa tulevaisuutta.

Ei hätää. Me teemme sen puolestasi. Katsomme kristallipalloomme vuosien kokemuksen ja ankaran harjoittelun karaisemilla silmillämme ja kaivamme sieltä kuvan tulevaisuuden Suomesta. Maasta, joka on hyvin samankaltainen kuin nykyinen versio itsestään, mutta silti niin kovin erilainen. Maasta, jossa sinä tulevaisuuden menestyjä teet kauppaa ja kehität itseäsi. Ota oppia ja kehitä itsellesi juuri niitä kykyjä joita tulevaisuuden Suomi vaatii.

Opiskelu kannattaa aina

Visiomme Suomesta vuonna 2019 perustuu useiden asiantuntijoiden näkemyksiin ja pitkälliseen tutkimukseen, jonka aikana tutkimme kaikki koskaan tehdyt tilastot ja tutkimukset. Ihan kaikki. Aivan varmasti.

Suomi vuonna 2019:



Suuret ikäluokat ovat siirtyneet eläkkeelle. Koko Suomi Mega-Helsinkiä lukuunottamatta on autioitunutta joutomaata, jossa satunnaiset maalaiskylät yrittävät tarjota ihmisille suojaa. Maanteitä hallitsevat tuulipukuihin sonnustautuneet iskelmää kuuntelevat eläkeläiset. Eläkkeiden leikkaaminen on pakottanut heidät etsimään tulonlähteitä autioituneilta maanteiltä. Vanhukset sauvakävelevät maanteillä aiheuttaen pahennusta ja kipua nuorison tyylitajulle. He etsivät teiden varsilta bitcoineja, jotka ovat tulevaisuuden ainoa käyttökelpoinen valuutta. Entsintä on turhaa, sillä vanhukset eivät tiedä mitä bitcoinit ovat.

Laittomat bingot keräävät eläkeläiset yhteen Porissa. Voittajalle annetusta hedelmäkorista puuttuu pussillinen kuivattuja luumuja. Koko Pori palaa viikon kestävässä tulipalossa. Yksinäinen Olli Lindholm vaeltaa kaupungin raunioissa. Muistoissaan vain se nuoruuden Yö, joka nyt istuu eurooppalaisessa yhteisvankilassa rikoksista ihmisyyttä vastaan. Ei olisi koskaan kannattanut lähteä valloittamaan Euroopan tanssilavoja. Mustajärvi varoitti kyllä. Olli ei kuunnellut. Kaverit kärsivät. Niin se vain meni tässä elämässä.



Teiden varsilla vallitsee kaaos ja sekaannus. Väkivalta rehottaa. Matti ja Teppo laulavat autoradioissa. Ainoa lakia ylläpitävä taho ovat teillä partioivat asfalttisoturit. Miehet ja naiset, jotka uhraavat terveytensä suojellakseen Mega-Helsinkiä eläkeläisten laumoilta. He ovat arjen sankareita, jotka kaupungissa asuvat jättimäisillä älypuhelimilla skeittaavat nuorukaiset ovat unohtaneet. Heidän työnsä ei näy näille vellihousuille, jotka keskittyvät päivittelemään Robinin ja Isaac Elliotin jatkuvasti pahenevaa kokaiiniongelmaa.

Paula Koivuniemi asuttaa Hartwall Areenaa, jonka sisätilat on muutettu jättimäiseksi Thunderdomeksi. Kaksi menee sisään yksi tulee ulos. Se on Thunderdomen laki. Entinen isäntä Hjallis on kadonnut Siperiaan. Kahden minuutin jäähy on nyt kuolemanrangaistus. Paula pitää kuolemanareenassa yllä infernaalista järjestystä. Hän näyttää yhä 42-vuotiaalta. Nuorten miesten sielut, joita hän nauttii aamupalaksi, pitävät hänet vireässä kunnossa. Asfalttisoturi toisensa jälkeen valuttaa sisälmyksensä entisen Hartwall Areenan viemäreihin. Paula hymyilee ja kuuntelee Tomppaa. Tomppa ei sano mitään. Hän kaipaa Katri Helenaa ja aikaa jolloin Thunderdomessa oli vielä arvokkuutta. Sitten Jokerit myytiin KHL:n venäläisille. Tomppa itkee yhden ananaksen makuisen kyyneleen. Muuta hän ei ollut syönyt vuosiin. Pelkkää ananasta. Sata kesää ja tuhat yötä ainakin. Paula sanoi sen antavan hänelle raikkaan trooppisen esanssin.




Vain yksi uskaltaa asettua Paulaa vastaan. Vain yksi Asfalttisoturi. Hän, joka on jo menettänyt kaiken. Hän, jota motivoi vain kosto. Entinen Dubstep-artisti, joka joutui hyväksymään kohtalonsa. Ihmiset eivät koskaan hyväksyneet musiikkia, joka kuulosti epävireiseltä vatsataudilta. Ei vetänyt vertoja vanhalle kunnon iskelmälle sanoivat.

Asfalttisoturi astui Thunderdomeen. Vatsa oli tyhjä. Palavan Porin raunioista löytyneet kalakukot eivät enää lämmittäneet. Asfalttisoturi ihmetteli yhä, miten porilaiset olivat onnistuneet varastamaan kalakukon kuopiolaisilta. Ovelat paskiaiset.

Kymmenien metrien jonot nakkikioskilla. Mikään ei ollut muuttunut sitten Hjalliksen. Ei ainakaan täällä. Ei se mitään. Kosto maistuu parhaalta 10 euron kaljan ja pizzanpalan välissä. Thunderdomen kioskit olivat rikollisten hallussa. Mikään ei ollut muuttunut. Asfalttisoturi tyhjensi taskunsa ja täytti vatsansa. Iskelmä kuolee tänään.

Asfalttisoturi astuu areenan keskelle. Vihollinen toisensa jälkeen kaatuu hänen eteensä. Paula lähettää ykkösketjunsa mies kerrallaan Asfalttisoturia vastaan. Kaksi menee häkkiin. Yksi tulee ulos. Asfalttisoturi seisoo yhä. Kakkosketju kaatuu. Kolmosketju kaatuu. Nelosketju kaatuu. 13. hyökkääjä unohti varaluistimet kotiin ja peliluistimet eivät sovi jalkaan. Paula huutaa turhautuneena. Eikö maailma oppinut mitään Tukion luistimista?



Pajatso on tyhjä. Vain kaksi voi astua Thunderdomeen. Asfalttisoturi ja Iskelmätähti. Kaksi menee sisään. Yksi tulee ulos. Sellainen on Thunderdomen laki.

Asfalttisoturi on uupunut. Pizzanpala oli pieni. Aivan käsittämättömän pieni. Miten kukaan kehtaa pyytää sellaisesta 7 euroa. Onneksi kympin olut oli täynnä tärkeitä kaloreita. Paula nauraa. Hänen silmissään vastustaja on väsynyt, heikko ja haisee kalakukolle. Kuka helvetti muka syö kalakukkoa vuonna 2019? Asfalttisoturin on oltava porilainen. Vain porilainen luulisi kalakukon olevan syötäväksi kelpaavaa.

Paula takoo Asfalttisoturia naamaan 4 ceedeen kokoelmalevyllään. Miksei se putoa? Ei kukaan voi kestää neljän tunnin kokoelmaa Paula Koivuniemen "hittejä". Asfalttisoturi kestää. Hän syntyi kestämään tämän kivun. Hänet karaistiin 2010- luvun dubstepscenessä. Se kesti hetken, kuoli ja jätti jälkeensä vain palavat rauniot. Nuo palavat rauniot olivat kovettaneet Asfalttisoturin ihon ja sielun. Hän ei todellakaan pelännyt Paulaa.

Asfalttisoturi kesti Iskelmätähden rynnistyksen. Käynnisti oman hyökkäyksensä. Hän kadotti maailmasta rytmin ja melodian. Hän poisti harmoniat ja stemmat. Vain häiriintyneet ripuliäänet jäivät jäljellä. Tum Tum Tum Tum Trööts Trööts Prööts. Äänet kaikuivat Paulan korvissa. Ne halvaannuttivat Iskelmätähden. Tomppa nousi seisomaan. Oliko vapaus koittanut? Kenties. Oliko tämä Messias, josta Katri Helena oli puhunut ennen lähtöään. Hänen täytyi olla. Jopa Tompan korvat vuosivat verta. Ja hän oli jakanut elämänsä iskelmätähtien kanssa. Hän jos joku tiesi, mitä korvakäytävän kiputilat olivat.

Asfalttisoturi oli nyt niskan päällä. Iskelmätähti aneli armoa. Thunderdomen kadotetut sielut halusivat nähdä valtiattarensa maassa. Ne kannustivat Asfalttisoturia. Asfalttisoturi vastasi huutoon. Hän oli rakentanut hyökkäyksensä täydellisesti. Kerros kerroksen päälle uusia tukahduttavia ääniä, joissa ei ollut mitään järkeä. Pörinää, örinää ja lörinää. Tämä oli dubstepin hetki. Täydellinen kappale oli saavuttamassa huippunsa. Thunderdome nousi ilmaan. Se odotti vain yhtä hetkeä. Tätä hetkeä. Droppia.

Paula kaatuu kuolleena maahan. Tämä päivä oli liikaa aikuiselle naiselle.

Tomppa kaivaa elottoman Paulan kaulasta avainnipun. Hän avaa kahleet, jotka sitoivat hänen jalkansa Thunderdomen takimmaiseen pylvääseen. Takataskussa iltapalaa odottanut ananas hiertää vasenta kankkua. Ei enää. Komeassa kaaressa ananas lentää kohti Paulan elotonta ruumista. Tummat silmät ja ruskea tukka värjääntyvät ananaksen makeasta nesteestä. Tomppa nostaa katseensa. Asfalttisoturi avaa Thunderdomen oven, kadoten samalla valoon. Se oli viimeinen kerta kun Tomppa näki Asfalttisoturin. Asfalttisoturi eli enää vain hänen muistoissaan.


Tälläinen on tulevaisuuden Suomi. Tämä on teidän tulevaisuutenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti